Följ Great Place to Work® Sverige

Det bästa med att jobba här är att man aldrig har bråttom att gå hem av Erika Hultbrant, Inteleon

Blogginlägg   •   Maj 29, 2018 09:00 CEST

ATT JOBBA PÅ ETT AV SVERIGES BÄSTA FÖRETAG

Jag minns dagen då jag för första gången gick in på Inteleons kontor för min anställningsintervju. Jag var alldeles för tidig och blev placerad på en soffa som låg mitt i lokalen. Alla som gick förbi mig hälsade och pratade med mig (jättemärkligt men fint tyckte jag som aldrig hade upplevt det på en arbetsplats innan). Efter intervjun var jag tvärsäker på att det var här jag ville jobba! Efter en intensiv rekryteringsprocess blev det till slut jag som fick tjänsten och jag minns att jag skrek rakt ut efter jag fått beskedet och lagt på luren.

Min första tid som nyanställd nöp jag mig ofta i armen, för jag tänkte att: ”det kan inte vara så här bra”, ”jag kommer snart märka negativa sidor” och så vidare. Och visst har begeistringen avtagit lite med tiden, men jag kan helt ärligt säga att jag älskar min arbetsplats! Måndagsångest vet jag inte vad det är längre och jag får så mycket energi av att komma till jobbet. Den största bidragande faktorn till det är människorna här. Vi är som en jättestor familj där det är accepterat att vara precis som man är.

Det bästa med att jobba här är att man aldrig har bråttom att gå hem. Det är ofta man väljer att stanna kvar en stund efter jobbet och umgås med kollegorna, kanske spela lite brädspel eller diskutera en bok i bok-klubben. Inteleon är som ett andra hem för mig.

HUR BLIR ETT FÖRETAG ETT GREAT PLACE TO WORK?

Inteleon grundades av fem vanliga killar som hade stora mål och drömmar. Bolaget är byggt på visionen om att medarbetarna är den främsta tillgången och att om man inte trivs på jobbet så presterar man inte lika bra. Det låter kanske klyschigt och enkelt, men jag tror att många kan skriva under på att det verkligen är så.

Att medarbetarna trivs på Inteleon märks direkt när man kommer in på kontoret. Troligtvis är den höga trivseln en klart bidragande faktor till att vi växer så snabbt och det går så bra för företaget!

Att skapa en företagskultur där det är högt i tak och stämningen är god är inget som sker över en natt. Företaget behöver – enligt min mening – födas in i den kultur som man vill ska råda på arbetsplatsen. Kulturen på Inteleon har självklart ändrats lite i takt med att vi växer, men jag tror att alla här känner av den familjära stämningen som hängt med sedan dag 1.

En annan viktig faktor för att bibehålla en familjär och accepterande kultur är delaktighet. Alla på företaget måste andas och leva kulturen för att hålla den vid liv. Det är inte bara en person eller en specifik avdelning på ett företag som kan värna om kulturen, det är något som alla måste vara delaktiga i.

Erika Hultbrant

Jag heter Erika Hultbrant och jobbar som HR-generalist på Inteleon. Jag har jobbat här i lite mer än ett år, och sett företaget växa från 50 medarbetare till snart 100.

Inteleon är ett IT-bolag som föddes 2010, och vi driver tjänsten SMS Park – en betaltjänst för parkering via mobilen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.