Följ Great Place to Work® Sverige

Newsec Innovation Lab – där idéer blir till verklighet av Hanna Dahlström Newsec

Blogginlägg   •   Aug 16, 2018 09:00 CEST

Newsec Innovation Lab – där idéer blir till verklighet

Jag kom till Newsec 2013, så fort jag var klar med min civilekonomutbildning, efter att en av Newsecs kunder tipsat mig om en suverän ekonomiavdelning i Göteborg. Det bästa med Newsec är att medarbetarna ges möjlighet att utvecklas på såväl ett professionellt som personligt plan, vilket betyder mycket för mig som även är elitidrottare. Jag älskar hur Newsec, istället för att se det som en belastning, ger mig förutsättningar att kombinera min idrott med jobbet genom exempelvis flexibel arbetstid. Newsec har haft några av Sveriges nöjdaste medarbetare nio år i rad och det märks att värdegrunden "Passion för kollegor och kunder” verkligen genomsyrar hela organisationen.

Men vad innebär det då i praktiken? Jo, på Newsec finns en entreprenöriell anda där vi uppmuntras att ta initiativ. Innovation är ett av Newsecs värdeord, vilket avspeglar sig på flera olika sätt, exempelvis i det innovationslabb som startades under 2017. Innovationslabbet är ett tillfälle för oss medarbetare att träffa andra kollegor än de vi arbetar med dagligen, att få nya verktyg och utmana oss att tänka mer innovativt. Det är dessutom en utbildning i entreprenörskap, vilket tilltalade mig eftersom jag alltid har varit intresserad av det samt både är en lagspelare och tävlingsmänniska som dessutom inte är rädd för att testa nya saker.

Labbet börjar med en introduktionsdag där medarbetare får pitcha sina idéer inför en jury. De starkaste förslagen ges möjlighet att utvecklas vidare under en sexveckorsperiod med stöd från erfarna entreprenörer och sponsorer inom Newsec. Jag hade förmånen att vara med i ett team som gick vidare och under min tid i labbet fick vi tillgång till verktyg att använda för att utveckla vårt intraprenörskap. (En intraprenör är en entreprenör inom den egna organisationen.) Exempelvis fick vi coachning i hur vi skulle kommunicera vårt projekt både internt och externt, tips på hur vi kunde förankrar idéerna med hjälp av våra interna sponsorer och råd kring hur vi skulle tänka kring teknikutveckling och samarbeten med externa leverantörer.

Det är väldigt häftigt hur något som börjar som en idé hos en medarbetare kan bli verklighet och implementeras inom företaget efter sex till tolv veckor. Labbet erbjuder en möjlighet att utveckla verksamheten och faktiskt göra skillnad. Som deltagare i innovationslabbet känner man sig sedd från ledningen och min upplevelse var att de lyssnar och tar en på allvar.

Under min tid i innovationslabbet fick jag chansen att utveckla ett mer innovativt förhållningssätt till mitt dagliga arbete. Det här initiativet är inte enbart viktigt för organisationens sammanhållning och kultur utan även en för hela branschens framtid. Vi som har deltagit i labbet förstår vikten av digitalisering och att driva fastighetsbranschen framåt. Jag är glad att idag kunna kalla mig för intraprenör och jag hoppas kunna inspirera både kollegor och kunder framöver.

Hanna Dahlström arbetar med ekonomisk förvaltning på Newsecs kontor i Göteborg. 


Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning. Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1700 medarbetare fördelade i samtliga sju länder i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare stora volymer, lokal närvaro samt bredd och djup inom olika verksamheter besitter Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Marknadsrapporten Newsec Property Outlook har publicerats sedan 2001. Ladda ner den senaste rapporten på newsec.com/npo

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.