Följ Great Place to Work® Sverige

Receptet på en framgångsrik byrå? Huvudingrediensen heter talang - av Emma Thorp, VD på Scream.

Blogginlägg   •   Apr 04, 2019 09:34 CEST

Receptet på en framgångsrik byrå? Huvudingrediensen heter talang - av Emma Thorp, VD på Scream.

Vår bransch befinner sig i stor förändring. Digitalisering, branschglidning och inhousetrenden är några av de faktorer som ritar om kartan för oss byråer. Vi byråledare kliar våra huvuden över framtida affärsmodeller och hur man skapar lönsam tillväxt i en marknad som förändras i oerhört hög takt.

I en tid där mycket handlar om data, ny teknik och lönsamhet är det lätt att byråernas fokus hamnar långt från människan, detta trots att en konsultverksamhets verkliga värde ALLTID ligger i medarbetaren. På Scream är vi övertygade om att det är människan som gör byrån. Vi sätter personalen främst och har som målsättning att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Vad är receptet på en framgångsrik byrå? Huvudingrediensen heter talang. På Scream sätter vi medarbetaren främst och som VD och ledare är en av mina absolut viktigaste uppgifter att säkerställa att våra medarbetare utvecklas och trivs. Detta i sin tur driver motivation och engagemang och skapar de bästa förutsättningarna för fortsatt stark utveckling och konkurrenskraft på marknaden. Engagemang är den viktigaste faktorn när kunder väljer ny byrå och också den viktigaste orsaken till att kunder stannar hos en byrå.

Det är också människorna som har gjort Scream till den byrå vi är idag. Med en omsättning på 1,7 miljarder SEK 2018 är vi en av Sveriges största mediebyråer och den positiva utvecklingen kan vi tacka våra fantastiska medarbetare för!

På Scream är vi oerhört stolta över vår kultur. Vi har en stark, positiv och inkluderande kultur som präglas av högt i tak – alla kan vara med och påverka! Vi jobbar nära våra kunder och som entreprenörer brinner vi för kundens affär, att göra dem framgångsrika. Som oberoende byrå kan vi skräddarsy vårt erbjudande och agera snabbt på förändringar i marknaden och vi involverar både medarbetare och kunder i arbetet med att utveckla vår verksamhet.

Vi har även stort fokus på lärande på Scream. En stor del av alla anställdas tid går till kompetensutveckling i olika former för att säkerställa kunskap inom rad viktiga områden. Vid rekrytering är erfarenhet givetvis viktigt men med tanke på den förändringstakt som vår bransch genomgår så är nyfikenhet och kunskapstörst avgörande för framgång. Vi är övertygade om att en kultur där lärande står i fokus skapar kunniga, motiverade och engagerade medarbetare som stannar längre. Och, inte minst, gör ett ännu bättre arbete för våra kunder.

Något som också kännetecknar vår kultur är att alla grundare/delägare arbetar aktivt i verksamheten. Alla anställda jobbar därmed nära ledningen. Vi har en familjär kultur och har växt från att vara en liten familj till dryga 120… familjekänslan finns kvar men nu är vi fler som tar hand om varandra!

På Scream är vi stolta men inte nöjda – vi strävar alltid efter att bli ännu bättre! En av våra målsättningar är att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser och certifieringen från GPTW är ett fint kvitto på att vi är på rätt väg. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet mot målet – det är våra medarbetare värda!

Emma Thorp, VD Scream

Emma Thorp är VD på Scream, Sveriges ledande oberoende mediebyrå. Hon brinner för ledarskaps- och kulturfrågor och är övertygad om att framtidens byrå är den byrå som tar bäst hand om – och utvecklar – sin personal och kultur.

Scream är Sveriges ledande oberoende mediebyrå. Vi har 3 kontor i Sverige, totalt 120 anställda och en omsättning 2018 på 1,7 miljarder SEK. Vi är experter på medierådgivning och vår uppgift är att skapa effektiva mediestrategier för våra kunder. Digital rådgivning och kreativa idéer är alltid i fokus. Bolaget präglas av en entreprenöriell anda och vi brinner för att göra våra kunder framgångsrika på marknaden. Vi satsar mycket på digital utveckling och har under åren startat flera dotterbolag inom olika digitala områden för att stärka vår position som en av de främsta inom digital marknadsföring. På Scream sätter vi människorna främst och är mycket stolta över att vara ett av de svenska företag som certifierats av Great Place to Work 2018.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.