Följ Great Place to Work® Sverige

​Så skapar vi på MUM Consulting engagemang och deltagande genom att ta bolagets puls varje fredag av Anna Holm, senior konsult hos MUM Consulting

Blogginlägg   •   Dec 06, 2018 09:57 CET

Det är lite symboliskt för oss på MUM, det här med att känna varandras puls. Vi har en stark tro på att alltid ha med både hjärta och hjärna i det vi gör, på det sättet skapar vi långvariga relationer både med varandra och våra kunder. Men hur kan vi bli bättre på att förstå varandra och oss själva? Hur svetsar man samman ett team som inte ses i perioder? Kan man hjälpas åt att lära känna varandra och företaget på ett personligt plan ändå?

För att berätta om våra dagar, lära känna varandra, och dela våra tankar använder vi på MUM ofta vår digitala diskussionsyta- Workplace. Där har vi även regelbundet börjat ta MUM- Pulsen, det görs varje fredag genom en fråga som postas i vår primära kanal. På så vis vill vi uppmuntra alla att delta och kommentera en specifik fråga, ofta på ett aktuellt tema. Det blir frågor om stort eller smått; från enkla saker som hur veckan varit eller om man saknat sina kollegor till diskussioner om eller hur man gett feedback till någon eller om någon provat att göra något annorlunda. I många fall uppstår långa trådar, diskussioner och inspel i kommentarerna. Tillsammans bildar tråden en slags gemensam puls för bolaget där man kan känna stämningen och gemenskapen samtidigt som man inspireras av varandra. Ofta lär man sig något, ibland kan en kollega som haft en tuff vecka bli peppad av andra och varje vecka får man ökad förståelse för andras situation och tankar. Det leder till att vi lär känna varandra bättre och kan utvecklas tillsammans. När vi är på konferens brukar vi även ta MUM- Pulsen live, då formar vi en ring och turas om att dela med oss inför gruppen. Det ger en skön start på konferensen och hjälper alla att hitta rätt stämning.

Vi har olika kompetenser och personligheter hos oss men vi delar en sak, vi är kompromisslöst dedikerade i vårt arbete. Ofta har vi liknande utmaningar, och kan ge varandra första hjälpen snabbt- kanske den hjälp man kanske inte visste att man behövde. Över tid har pulsen blivit en sammanhållande faktor, något vi pratar om när vi träffas. Kanske tar man en idé vidare, eller får ett samtalsämne att fördjupa sig i nästa gång man ses. Huvudsaken är att alla ska få delta och känna bruset som uppstår, förstå vad kollegorna brottas med och uppmuntra diskussionerna som uppstår. Att få koll på blodomloppet i företaget och känna varandra på pulsen, för visst bultar alla våra hjärtan för varandra där ute under veckorna.

MUM- pulsen ger våra medarbetare en varm, härlig avslutning på veckan och leder oss med glädje och #engageMUM1 in i en ny vecka.

  • 1)#engageMUM är en liten ordlek som vi använder när vi vill markera ett engagemang utöver det vanliga. För det tycker vi att våra konsulter har.

Anna Holm är senior konsult hos MUM Consulting. Till vardags hjälper hon MUM:s kunder i roller som it- arkitekt, produktägare eller teknisk projektledare. Internt driver hon bland annat gruppen MUM Culture; ett team vars uppdrag är att behålla, kommunicera och utveckla kulturen på MUM.

Om MUM: Hos MUM Consulting möter du specialister i gränslandet mellan verksamhet och IT. Vi skapar framgång i utmanande förändringsprojekt med stor verksamhetspåverkan. MUM Consulting grundades med tanken om en intern kultur präglad av viljan att utvecklas tillsammans, på så sätt genererar vi ökad trivsel hos medarbetarna och ett starkare erbjudande till våra kunder. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.