Följ Great Place to Work® Sverige

De är Sveriges bästa arbetsplatser

Pressmeddelande   •   Apr 21, 2020 15:50 CEST

Hilti, Cygni och Regent. Där ska du jobba om du vill arbeta på Sveriges bästa arbetsplats. Företagen har utsetts till Sveriges bästa av Great Place to Work, som för artonde året i rad rankat de organisationer i Sverige där medarbetarna har det bäst.

Great Place to Work undersöker varje år arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. Bakom studierna ligger 30 års forskning om vad som utmärker en bra arbetsplats. De allra bästa organisationerna rankas varje år på nationella listor. Bland annat bygger rankingen på medarbetarnas egna upplevelser av sin arbetsplats.

– Varje organisation på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser har en sak gemensamt oavsett bransch, storlek och omsättning: de har alla fokuserat på att skapa en utmärkt upplevelse för varje medarbete och ser detta som en viktig drivkraft att skapa riktigt bra resultat i verksamheten. Alla som tillfrågas har positiva känslor kring sin arbetsplats, oavsett ålder, titel eller kön, säger Maria Grudén, vd på Great Place to Work.

I år lyckades sammanlagt 60 organisationer uppfylla kraven för att kalla sig Sveriges bästa arbetsplatser. Bäst av dem var byggteknikföretaget Hilti och it-bolagen Cygni och Regent.

– På Sveriges bästa arbetsplatser är sjukskrivningarna lägre, effektiviteten och innovationskraften högre och medarbetarna är inte lika benägna att byta arbetsgivare. Det leder inte bara till människor som mår bättre i och utanför jobbet utan även till lönsamma verksamheter. Sveriges bästa arbetsplatser har nästan dubbelt så hög vinstmarginal jämfört med genomsnittliga svenska företag*, säger Maria Grudén, vd på Great Place to Work.

Listan: Sveriges Bästa Arbetsplatser 2020

Stora organisationer (+250 anställda)

1.  Hilti

2.  B3 Consulting Group

3.  Smarteyes

4.  SBAB

5.  3

6.  Newsec

7.  Sparbanken Skåne AB

8.  Tyréns

9.  Benify

10.  DHL

11.  Fastighetsbyrån

12.  Synoptik Sweden AB

13.  Liseberg AB

14.  Specsavers

15.  Cambio Group

Mellanstora organisationer (50–249 anställda)

1.  Cygni

2.  Key Solutions

3.  Tenant & Partner

4.  Multisoft AB

5.  AbbVie

6.  Bostads AB Mimer

7.  Transcendent Group

8.  AB Stångåstaden

9.  Centiro

10.  Webstep

11.  One Mars

12.  Polar Cape Consulting

13.  Wihlborgs Fastigheter

14.  Frontit

15.  OilQuick

16.  Dynabyte

17.  RO-Gruppen

18.  Brand Invest 2005 AB

19.  AB Väsbyhem

20.  Skyltmax

21.  Castra Group AB

22.  Scream

23.  Antrop

24.  Atrium Ljungberg

25.  DQC Sverige AB

Små organisationer (20–49 anställda)

1. Regent

2. Protek

3. Studieförbundet Vuxenskolan Halland

4. Sundbom & Partners

5. Kraftkonsult

6. Agero

7. Cupole

8. LeanOn AB

9. Pilotage

10. Sankt Kors

11. Moment Management AB

12. W.L. GORE & ASSOCIATES SCANDINAVIA AB

13. Patientnämndens förvaltning Region Stockholm

14. B3 Reach Consulting AB

15. Xtractor

16. IT Advisor Sweden aB

17. Cadence Design Systems

18. Lemontree Enterprise Solutions AB

19. Solidify

20. Wikström Installationskonsult AB


Om Sveriges Bästa Arbetsplatser 2020

För att komma med på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser måste organisationen kunna bevisa att de anställda har en övergripande positiv upplevelse av sin arbetsplats. Detta görs genom att Great Place to Work med hjälp av en medarbetarundersökning fastställer vilken grad av trovärdighet, rättvisa, respekt, stolthet och kamratskap som råder på arbetsplatsen. Detta följs upp med att undersöka organisationens ledarskap, där verksamheterna måste kunna visa hur de anställer, inspirerar, informerar, lyssnar, visar uppskattning, utvecklar sina medarbetare, visar omtanke, firar framgångar, fördelar medel samt hur de arbetar med socialt ansvarstagande.

De som får högst poäng på båda delarna hamnar på rankingen över Sveriges bästa arbetsplatser. År 2020 deltog över 250 organisationer i rankingen, endast 60 levde upp till kriterierna.

*Enligt siffror från Svenskt Näringsliv och SCB 2017

Om Great Place to Work: Great Place to Work® är ett undersöknings- och konsultföretag med huvudkontor i USA och med dotterbolag världen över. I dagsläget är vi etablerade i 55 länder med drygt 500 anställda. Vi har mer än 30 års erfarenhet av vad som utmärker en riktigt bra arbetsplats och vad som gör den till en av de allra bästa. I vårt arbete utvärderar vi organisationer för att ge dem ett mått på sin arbetsplatskultur och sin insats som arbetsgivare. Vi erbjuder utvärderings-, analys- och utvecklingstjänster, certifiering och utmärkelser som hjälper er att förstå hur förtroendet i organisationen ger en mätbar effekt på medarbetarengagemang, produktivitet och finansiella resultat. Årligen delar vi ut kvalitetsutmärkelsen ”Sveriges Bästa Arbetsplatser ” som baseras på organisationens resultat i vår medarbetarundersökning Trust Index© och vår kulturprofil Culture Audit©.

Följ Great Place to Work® www.greatplacetowork.se / MyNewsDesk / Facebook / Twitter / Instagram / LinkedIn

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.