Följ Great Place to Work® Sverige

De kan bli Trust Stars 2020

Pressmeddelande   •   Apr 01, 2020 09:57 CEST

De kan bli årets Trust Stars

I dag offentliggörs finalisterna i Trust Stars, det pris som årligen delas ut till de som utmärkt sig inom svenskt arbetsliv. Bakom priset står Great Place to Work, som varje år undersöker arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. Vinnarna offentliggörs den 21 april, samma dag som listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser släpps.

Trust Stars delas ut inom tre kategorier: Årets inspirerande ledarskap, Årets HR-personlighet och Årets kulturbärare. Organisationer som är Great Place to Work-certifierade har kunnat nominera sina anställda sedan januari 2020. De tre finalisterna inom varje kategori har utsetts av en jury med Maria Grudén, vd för Great Place to Work, i spetsen.

– Precis som tidigare år har intresset för att anmäla sina medarbetare varit stort. Nomineringarna har varit gedigna och det märks att organisationerna är genuint stolta och tacksamma över att få ha dessa eldsjälar i sina verksamheter. Jag tillsammans med resten av juryn har haft svårt att bara välja ut tre finalister bland de nominerade, säger Maria Grudén.

Vinnarna utses den 21 april 2020. Samma dag släpps även listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser. Listan rangordnar de arbetsplatser i Sverige där medarbetarna trivs bäst och baseras på Great Place to Works metod för att mäta medarbetarnas egna upplevelser och de initiativ som görs för de anställda. Metoden bygger på 30 års forskning.

– Vi vet att en framgångsrik arbetsplats kännetecknas av att man litar på sina ledare, är stolt över sitt arbete och att man tycker om sina kollegor. Det sammanfattar våra tre kategorier inom Trust Stars bra, och när vi har gått igenom nomineringarna har vi känt oss varma i hjärtat över hur många bra initiativ som görs runt om i företagssverige. Med sådana här förebilder känns den kris som mer eller mindre alla verksamheter befinner sig i just nu mer hanterbar, säger Maria Grudén.

Finalister Årets kulturbärare

"En person som genom sitt agerande och arbete verkligen lever era värderingar och bidrar till att inspirera sina kollegor och bygga er framgångsrika arbetsplatskultur."

Petter Ljung, projektledare, protek

Julia Lagerskog, Digital Marketing Specialist, Benify

Kent Tomeby, Area Sales Manager, Hilti

Årets HR-personlighet

"En HR-person som på ett strategiskt och uthålligt sätt varit drivande i att skapa en framgångsrik arbetsplatskultur"

Caroline Jonasson, HR-ansvarig, Regent

Malin Lindqvist, HR-chef, OilQuick

Anna Nambord, HR och CSR-chef, Wihlborgs Fastigheter

Årets inspirerande ledarskap

"En person som med sitt personliga ledarskap och med sitt driv inspirerat sina medarbetare till att ge sitt allra bästa och tagit sin organisation till nästa nivå"

Malin Svenningsson, Store Manager, Smarteyes

Bo Bengtsson, vd, Sparbanken Skåne

Steinunn Ásgeirsdóttir, Förvaltningschef, SLL

Juryn består av representanter från Great Place to Work med Maria Grudén, vd, som ordförande.


För mer info, kontakta

Maria Grudén, VD, 070-77 88 418, maria.gruden@greatplacetowork.com

Emma N Stara, Marknadsansvarig, 0704-29 99 59, emma.n.stara@greatplacetowork.com

Om Great Place to Work: Great Place to Work® är ett undersöknings- och konsultföretag med huvudkontor i USA och med dotterbolag världen över. I dagsläget är vi etablerade i 55 länder med drygt 500 anställda. Vi har mer än 30 års erfarenhet av vad som utmärker en riktigt bra arbetsplats och vad som gör den till en av de allra bästa. I vårt arbete utvärderar vi organisationer för att ge dem ett mått på sin arbetsplatskultur och sin insats som arbetsgivare. Vi erbjuder utvärderings-, analys- och utvecklingstjänster, certifiering och utmärkelser som hjälper er att förstå hur förtroendet i organisationen ger en mätbar effekt på medarbetarengagemang, produktivitet och finansiella resultat. Årligen delar vi ut kvalitetsutmärkelsen ”Sveriges Bästa Arbetsplatser ” som baseras på organisationens resultat i vår medarbetarundersökning Trust Index© och vår kulturprofil Culture Audit©.

Följ Great Place to Work® www.greatplacetowork.se / MyNewsDesk / Facebook / Twitter / Instagram / LinkedIn

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.