Följ Great Place to Work® Sverige

Företagen med högt engagemang: Här är Sveriges Bästa Arbetsplatser

Pressmeddelande   •   Mar 28, 2019 15:41 CET

Hilti - 1:a plats Stora organisationer (Fotograf: Teodor Axlund)

STOCKHOLM: Vid ett tillfälle om året samlas de i samma rum och firar det de har gemensamt: Förståelsen för att det är medarbetarnas engagemang som avgör framgången kombinerat med förmågan att prioritera strategisk arbetsplatskultur. Med det engagemanget och det fokuserade arbetet har 60 organisationer tagit sig hela vägen till listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser. 300 arbetsgivare, fler än någonsin, har deltagit i studien. Det är ett tydligt tecken på att förståelsen för kopplingen mellan verksamhetens resultat och medarbetarnas engagemang blir allt självklarare för ledningar runtom bland Sveriges organisationer.

Stolthet, kamratskap och tillitsfullt ledarskap är det som driver engagemang. Framför allt är det ledare som går att lita som är A och O för om man ska lyckas bli en utmärkt arbetsplats. Först när tilliten är på plats finns det utrymme för innovation, kreativitet och engagemang. Bland Sveriges bästa arbetsplatser 2019 svarar 86% av medarbetarna att de upplever ledarskapet som ärligt och etiskt inom sin organisation. Bland svenska arbetsplatser är genomsnittet 58%.

”En hållbar arbetsplatskultur och ett högt engagemang är ingenting som kommer av sig självt. Det kräver att ledningen förstår att prioritera medarbetarna, det kräver investeringar och det kräver tid, men vi vet att det lönar sig. Att vinna utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats är något som alla medarbetare kan vara stolta över. Engagemang är en förutsättning för framgång idag. ”

Maria Grudén, vd Great Place to Work Sverige

Här hittar du listan: www.greatplacetowork.se/sverigesbastaarbetsplatser

Här är Sveriges Bästa Arbetsplatser 2019

Plats Små
20-49 medarbetare
Plats Medelstora
50-249 medarbetare
Plats Stora
250+ medarbetare
1 Regent 1 Cygni 1 Hilti
2 Polar Cape Consulting 2 Key Solutions 2 Smarteyes
3 LeanOn AB 3 AbbVie 3 Newsec
4 Cupole 4 Tenant & Partner 4 SBAB
5 Protek development sweden ab 5 Iterio 5 3
6 Studieförbundet Vuxenskolan Halland 6 Bostads AB Mimer 6 MTA Bygg och Anläggning AB
7 Agero 7 Centiro Solutions 7 Tyréns
8 W. L. Gore & Associates Scandinavia AB 8 Multisoft AB 8 AB Svenska Bostäder
9 Workday 9 Stångåstaden 9 Sparbanken Skåne AB
10 MUM Consulting 10 Holm Henning & Partners 10 Benify
11 Reach Consulting 11 SICK IVP 11 Liseberg AB
12 Sundbom & Partners 12 Transcendent Group 12 Synoptik Sweden AB
13 Kraftkonsult 13 Frontit 13 Fastighetsbyrån
14 Antrop 14 Webstep 14 Nordic Choice Hotels
15 Skyltmax 15 Brand Invest 2005 AB 15 IFS
16 Fontana Food 16 RO-Gruppen
17 Devyser 17 Optidev AB
18 Worko 18 Atrium Ljungberg
19 Pilotage 19 Dynabyte
20 HELP Försäkring Sverige 20 Fyndiq

21 Xtractor


22 AB Väsbyhem

23 SICK AB


24 Wihlborgs Fastigheter


25 OilQuick

Om listan:

Great Place to Work®, världsledande experter på arbetsplatskultur och engagemang, undersöker varje år miljontals medarbetare på tusentals arbetsplatser i mer än 60 länder runt om i världen. Studien har genomförts i över 30 år för att förstå vad som engagerar människor i sitt arbete och vad som krävs för att skapa en framgångsrik arbetsplatskultur.

Med studien som underlag koras varje år de Bästa Arbetsplatserna runtom i världen. I Sverige har listan publicerats i 17 år. Varje år prisas även individer som speciellt utmärkt sig inom sin egen organisation och som är viktiga för den egna verksamhetens framgång.

Vill du veta mer, kontakta gärna:

Maria Grudén, VD, 070-77 88 418, maria.gruden@greatplacetowork.com

Tove Griffin, kommunikationsansvarig, 070 - 77 88 417, tove.griffin@greatplacetowork.com

Om Great Place to Work®

Great Place to Work® Institute är ett globalt konsultföretag med expertis inom organisationsutveckling och förändringsarbete där fokus ligger på att skapa tillit, engagemang, och prestationsfokuserade arbetsplatskulturer.

Genom vår arbetsplatscertifiering och våra utmärkelser uppmärksammar vi de bästa arbetsplatserna i Sverige, Europa och världen. Genom våra verktyg och konsulttjänster hjälper vi våra kunder att skapa arbetsplatskulturer som överträffar era konkurrenters affärsresultat, lönsamhet, personalomsättning.

Företaget är verksamt i 60 länder över hela världen och har cirka 700 anställda. Kunderna är dels stora internationella företag, dels nationella eller lokala företag.

Följ Great Place to Work® www.greatplacetowork.se / MyNewsDesk / Facebook / Twitter / Instagram / LinkedIn

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.