Följ Great Place to Work® Sverige

​Great Place to Work korar Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017

Pressmeddelande   •   Mar 28, 2017 23:15 CEST

Maria Grudén, VD på Great Place To Work

Great Place to Work korar Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017

Great Place to Work har ikväll, för femtonde året i rad, korat Sveriges Bästa Arbetsplatser. IT- och managementbolaget Netlight Consulting tar förstaplatsen bland stora organisationer för första gången. Tillbaka som bästa arbetsplats bland medelstora organisationer är IT-konsultföretaget Cygni. Teknikkonsulten Ecru Consulting ligger kvar på toppen bland små organisationer.

Den 28 mars 2017 delades kvalitetsutmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplatser ut till 54 organisationer i tre olika storlekskategorier. Detta är världens största arbetsplatsstudie av sitt slag och bygger bland annat på undersökningar hos såväl ledning som medarbetare där totalt 43 800 har deltagit. 

Utifrån årets studie kan vi glädjande konstatera att det finns många initiativ till att stödja nyanlända. Antingen aktivt i organisationen eller genom andras initiativ inom området. 

Vi ser även att företag i större utsträckning återkopplar mycket bättre till arbetssökande som inte fått den tjänst man sökt, särskilt de som kallats till intervju. Återkopplingen fungerar som ett slags proaktivt Employer Branding-arbete. 

Resultaten visar även att organisationer jobbar ännu mer med sina värdegrunder. Istället för att bara etablera ett antal ord för medarbetarna att förhålla sig till på arbetsplatsen, skapas ett aktivt engagemang kring hur värdeorden ska införlivas i praktiken.

Nu ser vi hur effekten av den tilltagande digitalisering och den kommande generationsväxling ställer nya krav på arbetsplatser, medarbetare och relationer. Strategier för att integrera tidigare och senare generationer med varandra, kommer att ha avgörande betydelse för organisationers fortsatta utvecklingsarbete.

Det är en spännande utveckling som sker nu på arbetsmarknaden. Utmaningen är att skapa en arbetsplatskultur som attraherar såväl olika generationer som olika kulturer. Samtidigt är detta en stor möjlighet, för om organisationen lyckas med denna resa så finns det mycket att vinna, både avseende arbetsplatskultur och lönsamhet, säger Maria Grudén, VD på Great Place to Work i Sverige.

Under kvällen delades även hederspriser ut i fyra olika kategorier. Först ut var kategorin Årets kulturbärare där Susanna Ståhl från Nordic Choice Hotels blev vinnare. Årets HR-personlighet gick till Christian Horne från AbbVie. I kategorin Inspirerande ledarskap korades Tommy Zryd, Mats Johansson och Andreas Granberg från MTA Bygg och anläggning till vinnare.Och sist men inte minst tog Forsen hem priset Sharing the pride/Årets Stoltaste.

Sveriges Bästa Arbetsplatser 2017 (se fullständig lista separat):

Små organisationer (20-49 medarbetare)

1. Ecru Consulting

2. Polar Cape Consulting

3. Holm Henning & Partners

Medelstora organisationer (50-249 medarbetare)

1. Cygni

2. Key Solutions AB

3. Bostads AB Mimer

Stora organisationer (250 medarbetare eller fler)

1. Netlight Consulting

2. Hilti

3. Newsec

För mer information var vänlig kontakta:

Maria Grudén, VD på Great Place to Work® Institute

Telefon: 08-562 00 481

E-post: maria.gruden@greatplacetowork.com

Great Place to Work® är ett undersöknings- och konsultföretag med huvudkontor i USA och med dotterbolag världen över. I dagsläget är vi etablerade i 51 länder med drygt 500 anställda. Vi har mer än 20 års erfarenhet av vad som utmärker en riktigt bra arbetsplats och vad som gör den till en av de allra bästa. I vårt arbete utvärderar vi organisationer för att ge dem ett mått på sin arbetsplatskultur och sin insats som arbetsgivare. Vi erbjuder utvärderings-, analys- och utvecklingstjänster som hjälper er att förstå hur förtroendet i organisationen ger en mätbar effekt på medarbetarengagemang, produktivitet och finansiella resultat. Årligen delar vi ut kvalitetsutmärkelsen ”Sveriges Bästa Arbetsplatser ” som baseras på organisationens resultat i vår medarbetarundersökning Trust Index© och vår kulturprofil Culture Audit©.

Följ Great Place to Work® www.greatplacetowork.se och på Twitter / Instagram / LinkedIn på @GPTW_Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.